WordPress Theme built by Shufflehound. Care 4 shelter dogs

Werkwijze adoptie

Werkwijze directe adoptie

Even in het kort onze werkwijze: Als je serieuze interesse hebt in adoptie en alles over de hond te weten bent gekomen, willen wij graag een huisbezoek inplannen.

Het huisbezoek zorgt ervoor dat wij een beeld krijgen van je thuissituatie en geeft jou de kans om vragen te stellen. Want het is fantastisch dat je een hond/pup uit Roemenië wilt adopteren, maar vaak is dit intensiever dan het adopteren van een hond uit ons eigen land.

We laten dan ook een adoptie overeenkomst achter. Dit kunt u in alle rust door lezen. Hierin staan ook de adoptiekosten vermeld; 295 euro plus 15 euro voor het veiligheidstuig. Totaal zal er dus 310 euro overgemaakt moeten worden. (Dit is incl. sterilisatie, vacinaties, chip, paspoort en transport.

Soms is de hond nog te klein van formaat en is sterilisatie niet mogelijk dan is het 285 euro (inclusief tuig). Wanneer het veiligheidstuig niet meer gebruikt wordt omdat de hond volledig gewend is kunt u deze in overleg retourneren aan Care4shelterdogs en krijgt u desgewenst de 10 euro retour, mits het tuig in goede staat verkeerd.

Als u akkoord gaat met de adoptie overeenkomst, ontvangen wij deze graag getekend retour. Zodra ook de betaling ontvangen is, gaan wij het transport van de hond/pup inplannen. Uiteraard houden wij u veelvuldig op de hoogte hiervan!

Belangrijk om te weten is dat pups pas mogen reizen als ze 15 weken oud zijn. Zodra de hond/pup onderweg is, wordt je toegevoegd in een facebook groep. Vooraf is nog niet bekend wat de stopplaatsen zijn van de transportbus. Maar uiteraard wordt met plannen hiervan, zoveel mogelijk getracht rekening te houden met ieders woonplaats. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je tijdig aanwezig bent op de ingeplande ophaallocatie. Belangrijk hierbij is dat je en het tuig én halsband voor de hond/pup mee neemt en 2 riemen. Dubbele veiligheid is een must! Het gebruik van het veiligheidstuig is in eerste instantie dan ook verplicht.

Ook thuis zal je de eerste tijd zeer alert moeten zijn op mogelijke ontsnappingspogingen. (Vooral bij oudere honden) Je hond heeft een lange reis achter de rug. Sommige honden kennen geen gezinsleven. Over en weer vraagt het de nodige aanpassingen. Maar met de nodige zorg, liefde en aandacht, krijg je er een maatje voor het leven bij! Het tuig is nog even onder voorbehoud. Mocht een veiligheidstuig niet besteld worden zal er 15 euro in mindering gebracht worden bij de adoptiekosten

Vooraf het huisbezoek sturen wij het vragenformulieren. Deze mogen bij interesse retour worden gestuurd zodat wij eea over u te weten komen en een huisbezoek kunnen inplannen.

Wij reserveren een hondje pas als de afspraak is gemaakt voor een huisbezoek.

Team Care4shelterdogs