GASTGEZIN

Wij zijn altijd op zoek naar gastgezinnen die een hondje voor de eerste periode in Nederland en België kunnen en willen opvangen. De hondjes kunnen dan alvast wennen aan het leven hier. Het is erg leuk en dankbaar werk om te doen!

Belangrijk is dat u al ervaring heeft met honden en dat er bij voorkeur een ander hondje aanwezig is.

Voor het adoptiehondje is alles nieuw: de huiselijke situatie, het leren aan de riem te lopen, zindelijk te worden en te leren functioneren binnen een huishouden.

De periode van opvang is variabel en afhankelijk van de reactie van je pleeghondje op de nieuwe situatie.

Het is erg fijn dat je de hond helpt om kennis te maken met het hondenleven zoals wij dat in Nederland kennen!

Soms vinden toekomstige baasjes het prettig eerst een hondje te ontmoeten voordat ze besluiten om te adopteren.

 

Adopteer je een van deze lieverds, dan komt er weer een plaatsje vrij voor een ander hondje dat nu nog in de shelter zit in Vatra Dornei. 

Delen van onze hondjes met familie en vrienden en via Social Media vergroot hun kans op een goed leven!

Aanpassingen vanwege COVID-19

In tijden van Corona krijgen wij meer aanvragen voor pleegopvang/adoptie. Wij zijn hier als organisatie natuurlijk erg blij mee!

 

Echter is het wel erg belangrijk dat de keuze om een hondje op te vangen een weloverwogen keuze is en dat u zich realiseert dat het gaat om een langere periode en hondjes die al heel wat meegemaakt hebben. Daarom hebben wij besloten dat het bij interesse noodzakelijk is dat er minimaal één andere hond in het gezin aanwezig is als voorbeeldfunctie, dat je serieuze ervaring hebt met het verzorgen, onderhouden en opvoeden van een hond. Tot slot is het belangrijk dat je een omheinde tuin hebt.

 

Wij hopen hiermee een stabiele basis te creëren voor de opvang en/of adoptiehondjes 🍀🍀🍀.