ADOPTIE

WERKWIJZE DIRECTE ADOPTIE

Het is fantastisch dat je een hond/pup uit Roemenië wilt adopteren! Realiseer jezelf wel dat dit vaak intensiever is dan het adopteren van een hond uit eigen land.

Als je serieuze interesse hebt in adoptie en meer informatie hebt ontvangen over het hondje waarin je geïnteresseerd bent, dan sturen we een vragenformulier op. Dit om alvast enige informatie over je woon/werksituatie te krijgen. Daarna plannen we een huisbezoek in om een beeld te krijgen van de thuissituatie. Het geeft je ook de kans om vragen te stellen.

Wij reserveren een hondje pas als de afspraak voor een huisbezoek is gemaakt.

We laten dan een adoptie overeenkomst achter, deze kun je in alle rust doorlezen.

Hierin staan ook de adoptiekosten vermeld; 295 euro voor een hond die jonger is dan 5 jaar (dit is incl. sterilisatie, vaccinaties, chip, paspoort en transport). Een hond die ouder is dan 5 jaar kent een aangepast adoptiebedrag van 195 euro.

Daarnaast is het verplicht een anti-ontsnappingstuig aan te schaffen zodat de hond niet kan wegrennen of vluchten en hiervoor is de prijs afhankelijk van de grootte van de hond en ligt tussen de 12,50 en 45 euro.

AANPASSINGEN VANWEGE COVID-19

In tijden van Corona krijgen wij meer aanvragen voor pleegopvang/adoptie. Wij zijn hier als organisatie natuurlijk erg blij mee!

 

Echter is het wel erg belangrijk dat de keuze om een hondje op te vangen een weloverwogen is en dat je je realiseert dat het gaat om een langere periode en hondjes die al heel wat meegemaakt hebben.

 

Het streven is dat er bij de tijdelijke opvang van een hondje, een tweede hondje aanwezig is als voorbeeldfunctie. Dit is voor een adoptie hondje niet altijd noodzakelijk en hangt af van de hond in kwestie.

 

Hiervoor kun je op Facebook naar het profiel van het betreffende hondje kijken. Het is belangrijk dat je serieuze ervaring hebt met het verzorgen, onderhouden en opvoeden van een hond.

 

Tot slot is een omheinde tuin een vereiste, zodat het hondje veilig buiten kan verblijven en spelen zonder de kans dat het dier wegloopt of ontsnapt. 

 

Wij hopen hiermee een stabiele basis te creëren voor de opvang en/of adoptiehondjes 🍀🍀🍀.

af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-

ADOPTIE OVEREENKOMST!

Als je akkoord gaat met de adoptie overeenkomst en zeker bent van jouw keuze, ontvangen wij deze graag getekend retour. Zodra ook de betaling is gedaan, gaan wij het transport van de hond/pup inplannen. En zal het tuig op maat worden gemaakt waarna het opgestuurd wordt naar je huisadres, zodat jij het bij het ophalen van de hond kunt meenemen. Uiteraard houden wij je op de hoogte van het verdere verloop!

DE REIS

 

Belangrijk om te weten is dat pups pas mogen reizen als ze 15 weken oud zijn, ter bescherming van het hondje. Zodra de hond/pup onderweg is, wordt je toegevoegd in een facebook groep. Vooraf is nog niet bekend wat de stopplaatsen zijn van de transport bus. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid dat je tijdig aanwezig bent op de ingeplande ophaallocatie om jouw hondje op te halen. Belangrijk hierbij is dat je én het tuig én de halsband voor de hond/pup meeneemt en 2 riemen. Dubbele veiligheid is een must! Het gebruik van het veiligheidstuig is in eerste instantie dan ook verplicht.

De stopplaatsen van de transportbus zijn meestal in de grotere steden.

 

THUIS

 

Ook thuis zal je de eerste tijd zeer alert moeten zijn op mogelijke ontsnappingspogingen (vooral bij oudere honden). Je hond heeft een lange reis achter de rug en komt nu in een nieuwe woonsituatie. Sommige honden hebben geen gezinsleven gekend. Over en weer vraagt het de nodige aanpassingen om de gewenningsperiode goed te laten verlopen. Met de nodige zorg, liefde en aandacht, krijg je er een maatje voor het leven bij!

af10a6edb8aaea0767addcd6d6798b1e-hearts-
© Copyright

! ATTENTIE !

Regelmatig zijn er tv uitzendingen waarin rescue-organisaties naar voren komen die uit winstbejag handelen en geen transparantie geven over wat er gebeurd met
donaties. Care4Shelterdogs wil zich hiervan volledig distantiëren. 
Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk die zich puur voor het welzijn van de hondjes inzet en in ons jaarverslag kunt u lezen wat er met donaties wordt gedaan. Wij vragen een financiële bijdrage wanneer een hondje geadopteerd wordt, puur om de kosten voor het reisklaar maken, dierenartskosten zoals vaccinaties en de transportkosten te dekken. 
Verder besteden wij een groot deel van de donaties aan sterilisatiecampagnes in Roemenië, voer voor de dieren, het onderhoud van de shelter en dierenartskosten. Dit alles om het leven van de hondjes in Roemenië dragelijker te maken.