ADOPTIE

Werkwijze directe adoptie

Als je serieuze interesse hebt in adoptie en meer informatie hebt ontvangen over het hondje waarin je geïnteresseerd bent, dan sturen we een vragenformulier op. Dit om alvast enige informatie over je woon/werksituatie te krijgen. Daarna plannen we een huisbezoek in. Het huisbezoek zorgt ervoor dat wij een beeld krijgen van de thuissituatie en geeft je de kans om vragen te stellen.

 

Het is fantastisch dat je een hond/pup uit Roemenië wilt adopteren! Realiseer zelf wel dat dit vaak intensiever is dan het adopteren van een hond uit eigen land.

Wij reserveren een hondje pas als de afspraak voor een huisbezoek is gemaakt.

We laten dan een adoptie overeenkomst achter, deze kun je in alle rust doorlezen.

Hierin staan ook de adoptiekosten vermeld; 295 euro voor een hond die jonger is dan 5 jaar (dit is incl. sterilisatie, vaccinaties, chip, paspoort en transport).  Voor een jong hondje dat nog niet gesteriliseerd is omdat het te jong is, wordt een adoptie bijdrage van 270 euro gevraagd onder voorwaarde dat de sterilisatie alsnog gebeurd bij een erkend dierenarts en dat hiervan een bewijs wordt overlegd aan Care 4 shelter dogs. Een hond die ouder is dan 5 jaar kent een aangepast adoptiebedrag van 195 euro.

Daarnaast is het verplicht een anti-ontsnappingstuig aan te schaffen zodat de hond niet kan wegrennen of vluchten en hiervoor is de prijs afhankelijk van de grootte van de hond en ligt tussen de 30 en 40 euro.

                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adoptie overeenkomst

Als je akkoord gaat met de adoptie overeenkomst en zeker bent van jouw keuze, ontvangen wij deze graag getekend retour. Zodra ook de betaling is gedaan, gaan wij het transport van de hond/pup inplannen. En zal het tuig op maat worden gemaakt waarna het opgestuurd word naar je huisadres, zodat jij het bij het ophalen van de hond kunt meenemen. Uiteraard houden wij je op de hoogte van het verdere verloop!

De reis

Belangrijk om te weten is dat pups pas mogen reizen als ze 15 weken oud zijn, ter bescherming van het hondje. Zodra de hond/pup onderweg is, wordt je toegevoegd in een facebook groep. Vooraf is nog niet bekend wat de stopplaatsen zijn van de transport bus. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid dat je tijdig aanwezig bent op de ingeplande ophaallocatie om jouw hondje op te halen. Belangrijk hierbij is dat je én het tuig én de halsband voor de hond/pup meeneemt en 2 riemen. Dubbele veiligheid is een must! Het gebruik van het veiligheidstuig is in eerste instantie dan ook verplicht.

De stopplaatsen van de transport bus zijn meestal in de grotere steden.

Thuis

Ook thuis zul je de eerste tijd zeer alert moeten zijn op mogelijke ontsnappingspogingen (vooral bij oudere honden). Je hond heeft een lange reis achter de rug en komt nu in een nieuwe woonsituatie. Sommige honden hebben geen gezinsleven gekend. Over en weer vraagt het de nodige aanpassingen om de gewenningsperiode goed te laten verlopen. Met de nodige zorg, liefde en aandacht, krijg je er een maatje voor het leven bij!